Kovinska omara s krilnimi vrati

V mnogih podjetjih kemikalije igrajo pomembno vlogo pri vsakodnevnem poslovanju. Ne glede na to ali gre za tekočine, ki se uporabljajo v proizvodnem procesu ali samo za čistilna sredstva, pomembno je posvetiti posebno pozornost ustreznem skladiščenju in ravnanju. S takšnim ravnanjem boste  zmanjšali tveganje izpostavljenosti kemikalijam zaposlenim ali okolju.
Pri mnogih nevarnih kemikalijah je priporočljivo, da se varno hranijo izven dosega ljudi, v ustreznih omarah in da se ima po potrebi posebej usposobljeno osebje, ki z njimi ravna.
Preden se odločite o nabavi kovinske omare za kemikalije temeljito preverite ali morate zaradi uporabe kemikalij upoštevati ustrezne zakonske predpise tudi pri izboru same omare.
Nekaj tipičnih vprašanj o kemikalijah na katere je potrebno odgovoriti, pred nabavo omare:

  • Ali je kemikalija vnetljiva?
  • Ali je kemikalija jedka?
  • Ali je potrebno kemikalijo hraniti drugače kot pri sobni temperaturi?
  • Ali kemikalija zahteva posebne postopke ravnanja?

Nekaj osnovnih dejavnikov, ki so prav tako lahko pomembni:

  • Nadzor temerature
  • Nadzor vžiga
  • Prezračevanje

 

Kovinska omara s krilnimi vrati

 

Kovinska omara s krilnimi vrati za kemikalije

Pri izbiri omare, ki se uporablja za ločevanje kemikalij, je potrebno upoštevati tudi združljivost kemikalije z materialom uporabljenim za izdelavo omare. Za hrambo jedkih snovi, kovinska omara vsekakor ni dober izbor, prav tako je potrebno preveriti ali omara nudi ustrezno zaščito za vnetljive snovi, ki bi v primeru razlitja ali nesreče zmanjšali škodo ali tveganje za vaše objekte in zaposlene.
Urejate skladišče kemikalij in iščete kovinsko omaro?
Kovinska omara s krilnimi vrati za kemikalije ima poleg ustreznega prezračevanja tudi pocinkane police v obliki kadi, kar je pri hrambi nevarnih snovi, ki ogrožajo okolje zelo pomembno. Omare so primerne za skladiščenje manjših posod, saj je skupna kapaciteta 100l na omaro. Kovinska omara s krilnimi vrati, vam omogoča ustrezno ločevanje in varno hrambo kemikalij, da se zaščiti dostop nepooblaščenemu osebju in ni primerna za hrambo vnetljivih snovi.

 

OBRAZEC ZA POVPRAŠEVANJE
V spodnji obrazec vpišite svoje želje ali vprašanja . Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.
Soglašam, da posredovane osebne podatke hranite in uporabite, da me prek e-naslova ali telefona
občasno obveščate o: